popeylesko

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Aktuális

kerékpártúrák


Kerékpártúrák a Duna völgyben I.
Donaueschingen-Ulm 2019


A nyolcnapos(egy pihenőnappal ) út során a Duna eredésétől indulva a Fekete-erdő keleti részét járjuk be. Látjuk a forrást, ahonnan a Duna elindul hosszú-hosszú útjára, majd megbizonyosodunk e legenda képtelenségéről.  A középkori bajor építészet minden remekét megcsodálhatjuk, lovagvárak, hidak, kolostorok, lakóházak, templomok formájában. Utolsó állomásunk Einstein szülőhelye a világhírű katedrálissal, melynek 166 méter magas tornya 1890 óta a legmagasabb templomtorony a világon, de számos látnivaló mellett megcsodálhatjuk az 1370-ben épített  városházát és  annak csillagászati óráját is.
Részvételi díj: 69.900 Ft + szállásdíjak. ( camping 100 €, panzió: 320 € )


Vállalt szolgáltatások :
Utazás Donaueschingenbe Budapestről, illetve Ulmból vissza. kerékpárszállítás , csomagszállítás, 7 éjszaka campingben, illetve campingszerű sátorozóhelyen, 1 éjszaka nomád táborhelyen ( WC , víz van ) túravezető, térképek, ügyeletes szerelő. Két személyes sátor  6.000 Ft /turnus díjért bérelhető, kerékpárbérlés a túra időtartamára: 7.000 Ft
Indulási időpont: 2019 július 30

1, nap: Elutazás Donaueschingenbe, táborozás a várostól mintegy 2,5 kilóméterre lévő Riedsee campingben.
2, nap: Donaueschingen-Immendingen 28 km a Duna-forrás megtekintésével együtt. Táborozás Immendingen mellett kialakított nomád táborozó helyen.
3, nap:Korán reggel a víznyelő megtekintése, majd úti cél a hausenben levő camping. A táv kerékpáron közel 50 km, útközben Tuttlingen és a beuroni kolostor a legfőbb látnivaló.
4, nap: Hausen-Sigmaringen 25 km a táv, igen szép környezetben
5, nap: Sigmaringen-Binzwagen  26 km. Táborozás a falu labdarúgópályáján kialakított sátorozóhelyen, zuhany és wc biztosítva, a helyszínen hangulatos étterem is van.
6, nap:Binzwagen-Zwiefalten  26 km. Szállás a Zwiefalteni strand melletti campingben, a campingdíj strandbelépőként is szolgál.
7,  nap: Zwiefalten-Ersingen  41 km. Táborozás az ersingeni tó melletti sátorozóhelyen, ahol WC és zuhanyozás biztosított, a közelben strand és vendéglő található
8, nap:Ersingen-Ulm 23 km. Táborozás az ulmi kenuklub táborhelyén, közvetlenül a belvárosban a folyóparton
9, nap: Hazaindulás a reggeli órákban, Érkezés Budapestre a délutáni órákban


 
 

Elérhetőségeink
Email: info@popeyelesko.hu

Laci: 20/9410429
Marcsi: 30/9579495


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz