Popeye Kalandtúrák e-mailinfo@popeyelesko.hu Popeye Kalandtúrák telefon+36 (20) 941-0429, +36 (30) 957-9495

Zalai ősz malacsütéssel

Indulási időpont: 2022. szeptember 30.
Túra időtartama: 3 nap

Zalai ősz malacsütésselEgy különleges őszi programot tervezünk Zala csodálatos tájain. Egy kicsit belekóstolunk a helyi gasztronómiába, körbe tekintünk a helyi kézművesek árui között, malacot sütünk, bort kóstolunk ...

1. nap: délután 13 órakor találkozunk Hévízen. A vindornyaszőlősi köbányáig kerékpározunk, itt a kerékpárok trailerre kerülnek és Zala egyik csodáján a Bazalt utcán keresztül gyalogolunk Nagygörbőig ahol Pali bajor sörözőjében kóstoljuk meg a kézműves sört, és utazunk tovább a szentlászlói szállásunkra ahol langallóvacsora vár.

2. nap: reggeli után felmegyünk a sényei fantasztikus Kemence kápolnához, majd megcsodáljuk az udvarnoki szurdokot amely sajnálatosan Zala egyik kis faluja mellett van, mert ha nem itt lenne hanem valamelyik tavunk vagy nagyvárosunk mellett, ezrek keresnék föl naponta. Innen átkerékpározunk a kallósdi Árpád kori kerek templomhoz. Kehidakustányba egy rövid íjász tanfolyam és egy kis íjász háziverseny után érkezünk, ahol a remek gyógyfürdőben ejtőzünk egyet, hogy jól essen az esti malacsült ami nyárson készül.

3. nap: Szentgyörgyvárról indulunk és a Kis Balaton felé vesszük az irányt. Előbb a zalavári tájházat nézzük meg, majd a Kányavári szigethez tekerünk. A nap befejező szakaszában még érintjük a kápolnapusztai bivajrezervátumot és a balatonszentgyörgyi vasútállomáson fejezzük be a túrát.

Részvételi díj: 51.000.-Ft

A részvételi díj tartalmazza: 2 éjszaka szállást, reggeliket, a transzfereket, Pali sörét vagy bodzaszörpjét, langallóvacsorát, íjászatot, kustányi gyógyfürdőbelépőt, malacsültes vacsorát, tájház belépőt, kányavári belépőt, bivajrezervátum belépőt, túravezetést, térképeket.