Kérékpártúra a Duna völgyben - Passau-Bécs

Ismertető

Kevés népszerűbb kerékpáros terep van Európában mint a Passau-Bécs útvonal. Érthető, hiszen a három folyó városa alatt Engelhartzellnél már az egykori Monarchia területe kezdődik és az osztrák határtól Nibelung-várakkal, nagyszerű városokkal, kolostorokkal, Wachau természeti szépségével egészen Bécsig parádés minőségű kerékpárút vezet. Mi már több mint 15 éve járjuk közmegelégedésre ezt az útvonalat nagyszerű campingeket sátorozó helyeket és panziókat ismerünk.

Mikor?

2012 július 17-26.

Pozíciószám

01P0022071707

Milyen szolgáltatással?

Oda-vissza autóbuszos utazás, kerékpárbérlés vagy saját kerékpár kiszállítása, túravezető, ügyeletes szerelő, 9 éjszaka campingben saját sátorban ( panziós felárat lásd fenn) , térképek.

Részletes program

  • 1. nap: Elutazás a Passau feletti Irring campingjébe a kora reggeli órákban. Délután a kerékpárok kiosztása kisebb túra akár Passau úticéllal is már ekkor tehető.
  • 1. nap: Az Engelhartzellig tartó mintegy 55 km-es út első 16 kilométere után egy hosszabb pihenőt tehetünk bejárva a szépséges város Passau belvárosát. Ezután áttekerünk az Inn folyó hídján és a Duna jobb partján érjük el Engelhartzellt.
  • 1. nap: Gyönyörű 41 kilométer vár ránk. A bal parton a hegyek tetején lovagvárak, majd a Duna egyik legszebb része a schlögeni hurok. Aschachnál táborozunk.
  • 1. nap: Linzig kellemes 35 kilométer a napi penzum sok apró szépséggel és a nagyszerű wilheringi kolostor látványával.
  • 1. nap: Ausztriáig sem sokkal több mint 35 kilométer az út. Szokatlan látnivaló de érdemes megnézni és elborzongani a mauthauseni haláltábor egykori romjain.