Kis Balaton környéki kerékpártúra

Kicsit háttérbe szorul a kerékpáros világban Dél-Zala illetve a Kis Balaton környéke. Új lakókörnyezetünk itt van, de nem csak emiatt, hanem afféle hiánypótlásként dolgoztuk ki ezt a kerékpáros programunkat.

Reméljük sokakat megérint és egy igazi Hungarikum kerékpáros programot tudunk csinálni remek közönségünknek.

Időpont: 2017. április 13–15.

Vállalt szolgáltatás:

Opcionális kerékpárbérlés a 2 napra: 3.000 Ft

A túra programja:

Péntek: Kisbuszunk 16:00-kor indul a BAH csomópontnál levő töltőállomástól. A vasúton érkezőkért 17 óra 32-kor várjuk a zalabéri vasútállomáson, ahova a Budapestről jövő gyorsvonat érkezik. A kisbuszuszosokkal, és az autóval érkezőkkel Nagygörbő mellett a göcseji "bazalt utcát" rejtő domb tövében találkozunk, Innen egy valamivel több mint egy órás kellemes gyalogtúrával tekintjük meg a ritka természeti ritkaságot és a domb másik oldalán a vindornyaszöllősi kőbánya tanösvényére érkezünk le. Innen visszük vissza a sofőröket a gépkocsikhoz, itt várja a többieket a kisbusz és innen indulunk szálláshelyünkre. A zalaszentlászlói faluházban (Makovecz stílus) ízletes langalló vacsorával várnak bennünket. Szállás Zalaszentlászlón.

Szombat: Reggel transzfer Zalavárra amely a Kis-Balaton beléptető kapuja. Mi az egykori Bencés apátság és vár romjait tekintjük meg először valamint a Cirill-Metod emlékoszlopot. Innen indul majd a túránk, azaz megkerüljük a Kis-Balatont. (kb. 32 km) Előtte megnézzük a tájházat, amely összefoglalja a térség látnivalóit. Fél úton egy kis piknik–pihenőt tartunk. A Balatonmagyaródi bivaly rezervátum megtekintése után még megnézzük a híres Kányavári szigeten levő madárvártát, ahonnan alaposabban szemügyre vehetjük a környék élővilágát. A szigetre egy fa gyalogos hídon keresztül jutunk be, A túra a zalavári tájháznál, azaz az indulóhelyünknél fejeződik be.. Innen transzfer Zalaszentlászlóra. A megrögzött kilométer–falók vissza is kerékpározhatnak (28 km) Este grillpartyn látjuk vendégül a túra résztvevőit.

Vasárnap: Reggel Transzfer Vállusra. A település a Keszthelyi hegység északi oldalán található. Gyönyörű kerékpárúton ereszkedünk le a Balatonig... A természetvédelmi terület közepén az arborétumot nézzük meg, majd Balatongyöröknél érjük el a tavat, ahol a pikniket tartjuk. Országúti kerekeseknek (vékony kerék) a Vállus–Lesencetomaj–Tapolca–Szigliget–Balatongyörök útvonalat javasoljuk, Kora dékután tekerünk Keszthelyig, ahol a Festetich kastély parkjánál ér véget a túra. A kisbusz innen indul haza, a gépkocsit vezetőket Vállusra szállítjuk vissza, A vasúttal érkezőket természetesen Zalabérre szállítjuk, ahonnan 17:08 és 18:17-kor van gyorsvonatuk Budapestre.

Részvételi díj: