Normandia – Bretagne

Időpont: 2018. június 28 – július 09.

Részletes program

1. nap: Indulás 01:00-kor Bp-ről. Tranzitszállás Németországban.

2. nap: A repülőgéppel érkezőkkel találkozás 18 órakor Párizsban az Orleani kapunál, továbbutazás Les Andelysbe. Les Andelys egy bűbájos falu közvetlenül a Szajna partján.

3. nap: kora reggel utazás Dinarba. Dinan városa a dinardi nyaralók kirándulóhelye. A magas fennsíkra épült város városfalainak barnásvörös vonala, a palatetők szürkéje a föléjük emelkedő templomtornyok csillogása, a folyóvölgyet 40 m-es magasságban átívelő viadukt festői látványt nyújt.

A középkori vár impozáns építmény, mely 1382-1387 között épült. Itt lesz a túránk rajthelye, mai úticél Dinard és onnan vissza. Dinard Bretagne legmodernebb fürdőhelye: hét kilométer hosszú parti sétányával, másfél km. távolságon belüli két (kissé melegített) tengervizes uszodájával és két óriási “plage”jával, két kaszinójával. Terein és virágos utcáin fényűző szállodák és pompás villák sorakoznak.

4. nap: Az úticél St. Malo. A kalózok városában a viking és normann hódítók ellen emeltek bevehetetlen városfalat és várat. Fantasztikus tengerpartja és számtalan történelmi emléke van, szinte süt itt a középkor.Táborhelyünk kicsivel távolabb a félszigeten lesz.

5. nap: St. Marcan környékéig kerékpározunk általában a tengerparton. Innen már látszik a légvonalban körülbelül 8 kilométerre levő elbűvölő Mt. Saint-Michéle.

6. nap: Ez a nap elsősorban a Mt. Saint Michéle-é. A dagály-apály által hol félsziget, hol sziget hegyén épült apátság és óváros egészen különleges turisztikai élmény. Utána Avranchesen keresztül tekerünk Genéts-ig.

7. nap: Reggel autóbuszba ülünk és az első úticélunk Sainte-Méré-Église-be utazunk. Itt megtekintjük utunk során az első partraszállási emlékhelyet és múzeumot. Igaz történet, melyet a Leghosszabb nap című film is feldolgozott: a templomtoronyra akadt ejtőernyős. Viasz bábúként ma is ott van. Innen tovább utazunk Arromanchesbe, ahol a haditechnika partraszállása megtörtént. Az ideiglenes kikötő romjai ma is látható egy nagyszerű filmvetítéses múzeum is található a környéken. Este akinek még van kedve bekarikázhat a közeli Bayeux-be az elsőként felszabadított városba, ahol De Gaulle első partraszállás utáni beszédét mondta.

8. nap: Mivel ugyanitt táborozunk mindenki fakultatív távolságot vállalhat be. Mi az Omaha Beach-et javasoljuk, ahol az első szövetséges katonák csónakokról partra léptek. Számtalan bunker, történelmi emlék, katonatemető no és az óceán látványa kíséri utunkat.

9. nap: Utolsó kerékpáros napunk Courselles Sur Meer-ig kerékpározunk. Legalábbis ez az alap. De aki akar bemehet Caenig és nincs messze a híres Pegasus híd ahol az első szövetséges katona elesett és itt van mellette az első felszabadult épület ( egy kocsma ) Itt volt a partraszállás egyik legvakmerőbb vitorlázó gépes akciója, mindennek külön múzeuma van.

10. nap: Reggel beutazás Párizsba, 12 órás program a fények városában.

11. nap: Éjfél után indulunk , ezt az éjszakát átutazzuk táborhely Passau környékén.

12. nap: Hazautazás Bp-re, érkezés a késő délutáni órákban.

Részvételi díj: