Temze Völgyi Kerékpártúra

Ismertető

A vidéki Anglia sajátos bája és Nyugat-London csodálatos környéke ötvöződik ebben a túrában. Várak kastélyok, erődítmények, gyönyörű hidak világhírű internátusok, no és a végén London, mindez azt hisszük önmagában is garancia egy fantasztikus kerékpáros vakációra. A túrán számtalan fakultatív lehetőség kínálkozik, hisz az emberek érdeklődése annyira sokféle. Igyekszünk sokak kedvében járni.

Mikor?

2012. július 4-13.

Pozíciószám

08P0022070407

Vállalt szolgáltatások

London-Chertsey-Oxford transzfer, kerékpárbérlés, ügyeletes szerelő, térképek, táborhelyek campingekben saját vagy bérelt sátorban, túravezető. Két személyes sátor 5.000 Ft / turnus értékben bérelhető, főtt vacsora sörrel vagy üdítővel 9 GBP ellenében befizethető a helyszínen.

Részletes program

  • 1. nap: (július 04.) Érkezés Londonba, találkozás előre egyeztetett helyszínen 17 órakor. Transzfer a chertsey campingbe.
  • 2. nap: (július 05.) Transzfer Oxfordba a reggeli órákban. A kerékpárok kiosztása, városnézés Oxfordban, rövid túra a város környékén.
  • 3. nap: (július 06.) Túra a Marlborói herceg monumentális palotájába a Blenheim palotába. Útközben Woodstock, a palota meglátogatása után kisebb kerülővel Bledon (a Churchill család síremléke) és a Cottswold nemzeti parkon keresztül is tekerhetünk vissza (napi táv: 44 – 80 km).
  • 4. nap: (július 07.) Oxford-Abingdon-Walligford. Mindössze 35 km vár ránk a festői Temze-völgyben. A Dombokon keresztül jóval rövidebb is lehet (kb. 20 km) de inkább élvezzük a kristálytiszta folyót övező szép ligetek és bűbájos városkák látványát.
  • 5. nap: (július 08.) Ezúttal éppen az előző nap ellentétét ajánljuk. Henley on Thamesbe a regatta helyszínére célszerű a kicsit dimbes-dombosabb utat választani, ami így csak 26 km. A völgyben ugyanez több mint 40 kilométer ami nem sok, de a readingi iparvidék egy része kevésbé élménygazdag.
  • 6. nap: (július 09.) A Maidenhead melletti Bray a mai úticélunk és ismét csak azt javasoljuk: válasszuk a hosszabb utat ami ezúttal is a víz mellett vezet. Két okunk is van erre: egyrészt Marlownál megcsodálhatjuk a Lánchíd eredetijét W.T Clark (figyelem nem azonos Clark Ádámmal, de erről majd a túrán) épségben megmaradt első nagy munkáját, ezt követi ugyanis a felső tízezer fantasztikus palotáinak és villáinak sora. Egy apró megjegyzés: halála előtt nem sokkal az ex beatle Georg Harrison villájának parkjában fogyasztottuk el ebédünket a híresség társaságában az egyik korábbi túránkon.
  • 7. nap: (július 10.) Micsoda nap és alig több mint 35 kilométer. De útközben ott van Eaton a felső tízezer és a királyi család híres kollégiuma, a folyó másik oldalán pedig a híres Windsor kastély magasodik és látogatható is. Chertsey-ig érdemes a parton menni, és megállni egy kis csodálkozásra Runnymed mezején ahol a király a híres Magma Chartát kihirdette (két évvel később a mi II. Andrásunk is követte példáját, ő Székesfehérvár határában hirdette ki az Aranybullát).
  • 8. nap: (július 11.) Ez már Londonban zajlik. Chetseyből a Hampton Court palotáig és vissza. Hampton Court VIII. Henrik híres palotája nem mindennapi látnivalót kínál. Az esti programba egy kis London is belefér.
  • 9. nap: (július 12.) Egész napos szabad program Londonban. Chertseyből a gyorsvasút London központjába visz.
  • 10. nap: (július 13.) Transzferek a pályaudvarokra , repülőterekre, hazautazás.