popeylesko

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Millenium Vasút

kerékpártúrák > Túráink


Szlovén-olasz-osztrák kerékpáros hétvége
Ezt a programot hetedik éve csináljuk hatalmas sikerrel.
Mikor?
2019.
Október 12-14.
Egy olyan túráról van szó, amely nem megerőltető, ugyanakkor látványos és rendkívül élménygazdag. Az egykori vasúti pályán kialakított pazar kerékpárút alagutakon és viaduktokon keresztül régi vasútállomások és bakterházak között a hegyoldalba vésve kanyarog. Fenn havas csúcsok, kék ég, lenn a zöldellő völgy.

Részletes program
1. nap:

Indulás Bp.-ről a kora reggeli órákban. Az útra csatlakozni lehet: Budaörs, Győr, Szombathelyen Utóbbi helyen mintegy 40 percet állunk egy élelmiszer áruház parkolójában, kávézási, vásárlási és toalett lehetőség adott. 13-13.30 körül érkezünk Kranjska Gorába, üzembe helyezzük a kerékpárokat, kiosztjuk a térképeket, elmondjuk a tudnivalókat és indul a túra. Az alaptáv 21 kilométer, de fakultatív megtekinthető a planicai óriás sánc ( oda-vissza kb. 5 km kitérő), a fusinai tengerszem amit fantasztikus fényjelenségekkel a hegyek gyűrűjében hihetetlen látvány ( oda-vissza kb. 6 km) és ha valakinek még marad kilométer a lábában, Tarviso előtt elkanyarodhat Arnolstein és Villach irányába, ameddig a kedve tartja. Szállás a Hotel Internationalban. (3*) A hozzánk Kranjska Gorában csatlakozók gépkocsivezetőit visszavisszük a túra végén az autókhoz és azt maguk hozzák Tarvisióba.
2. nap:
Az alaptáv: Tarvisio–Chiusaforte kb. 36 km. Az egyéni utazók gépkocsijait előrevisszük Chiusafortéba, ők azzal utaznak vissza majd a szállásra. A túrán 21 kilométer után ajánlunk egy rövid pihenőt Pontebba hangulatos főtéri kávézóinál. Tulajdonképpen az egykori osztrák–magyar monarchiának a határátkelőjénél pihenünk. Akinek kevés a még hátralevő 15 kilométer akár tovább is mehet, vagy vissza is kerékpározhat Tarvisióba. Mi buszra szállunk és a drótszamarakat trailerrel vontatjuk vissza Tarvisioba. Igyekszünk viszonylag korán visszaérni, hogy akinek kedve van még felmehessen a kabinos felvonóval a Lussari hegyre a világbajnoki lesiklópálya rajthelyéhez.
3. nap:
Ezen a napon Tarvisiótól Villachig kerékpározunk. Természetesen az egyéni utasok gépkocsijait előre visszük és a sofőröket a rajthelyre visszaszállítjuk. Túra után utazunk haza, és 23 óra körül érkezünk Budapestre. 

Részvételi díj
a,

Egyéni utazással saját kerékpárok egyéni kiszállításával: 39.900 Ft ( szolgáltatás: sofőr visszaszállítás, csomagszállítás, 2 éjszaka 3*-os szállodában, túravezetés, térképek.
b,
Egyéni utazással saját kerékpárok általunk történő kiszállításával: 45.900 Ft (szolgáltatás: lásd a pont szolgáltatásai).
c,
Kisbuszos utazás, saját kerékpár kiszállításával: 59.900 Ft (szolgáltatás: oda-vissza kisbuszos utazás, kerékpár kiszállítása, csomagszállítás, 2 éjszaka 3 *-os szállodában, túravezetés, térképek).
d,
Kisbuszos utazás kerékpár bérléssel: 64.900 Ft (szolgáltatás: lásd c. pont, kerékpár kiszállítása helyett kerékpárbérlés, a többi szolgáltatás ugyanaz).


 

Elérhetőségeink
Email: info@popeyelesko.hu

Laci: 20/9410429
Marcsi: 30/9579495


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz