popeylesko

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Millenium Vasút

kerékpártúrák > Túráink


Szlovén-olasz-osztrák kerékpáros hétvége
Ezt a programot hetedik éve csináljuk hatalmas sikerrel.
Mikor?
2019. április 19–21.
Egy olyan túráról van szó, amely nem megerőltető, ugyanakkor látványos és rendkívül élménygazdag. Az egykori vasúti pályán kialakított pazar kerékpárút alagutakon és viaduktokon keresztül régi vasútállomások és bakterházak között a hegyoldalba vésve kanyarog. Fenn havas csúcsok, kék ég, lenn a zöldellő völgy. Tekintsd meg a túra filmjét itt:


Részletes program
1. nap:

Indulás Bp.-ről a kora reggeli órákban. Az útra csatlakozni lehet: Budaörs, Győr, Szombathelyen Utóbbi helyen mintegy 40 percet állunk egy élelmiszer áruház parkolójában, kávézási, vásárlási és toalett lehetőség adott. 13-13.30 körül érkezünk Kranjska Gorába, üzembe helyezzük a kerékpárokat, kiosztjuk a térképeket, elmondjuk a tudnivalókat és indul a túra. Az alaptáv 21 kilométer, de fakultatív megtekinthető a planicai óriás sánc ( oda-vissza kb. 5 km kitérő), a fusinai tengerszem amit fantasztikus fényjelenségekkel a hegyek gyűrűjében hihetetlen látvány ( oda-vissza kb. 6 km) és ha valakinek még marad kilométer a lábában, Tarviso előtt elkanyarodhat Arnolstein és Villach irányába, ameddig a kedve tartja. Szállás a Hotel Internationalban. (3*) A hozzánk Kranjska Gorában csatlakozók gépkocsivezetőit visszavisszük a túra végén az autókhoz és azt maguk hozzák Tarvisióba.
2. nap:
Az alaptáv: Tarvisio–Chiusaforte kb. 36 km. Az egyéni utazók gépkocsijait előrevisszük Chiusafortéba, ők azzal utaznak vissza majd a szállásra. A túrán 21 kilométer után ajánlunk egy rövid pihenőt Pontebba hangulatos főtéri kávézóinál. Tulajdonképpen az egykori osztrák–magyar monarchiának a határátkelőjénél pihenünk. Akinek kevés a még hátralevő 15 kilométer akár tovább is mehet, vagy vissza is kerékpározhat Tarvisióba. Mi buszra szállunk és a drótszamarakat trailerrel vontatjuk vissza Tarvisioba. Igyekszünk viszonylag korán visszaérni, hogy akinek kedve van még felmehessen a kabinos felvonóval a Lussari hegyre a világbajnoki lesiklópálya rajthelyéhez.
3. nap:
Ezen a napon Tarvisiótól Villachig kerékpározunk. Természetesen az egyéni utasok gépkocsijait előre visszük és a sofőröket a rajthelyre visszaszállítjuk. Túra után utazunk haza, és 23 óra körül érkezünk Budapestre. 

Részvételi díj
a,

Egyéni utazással saját kerékpárok egyéni kiszállításával: 39.900 Ft ( szolgáltatás: sofőr visszaszállítás, csomagszállítás, 2 éjszaka 3*-os szállodában, túravezetés, térképek.
b,
Egyéni utazással saját kerékpárok általunk történő kiszállításával: 45.900 Ft (szolgáltatás: lásd a pont szolgáltatásai).
c,
Kisbuszos utazás, saját kerékpár kiszállításával: 59.900 Ft (szolgáltatás: oda-vissza kisbuszos utazás, kerékpár kiszállítása, csomagszállítás, 2 éjszaka 3 *-os szállodában, túravezetés, térképek).
d,
Kisbuszos utazás kerékpár bérléssel: 64.900 Ft (szolgáltatás: lásd c. pont, kerékpár kiszállítása helyett kerékpárbérlés, a többi szolgáltatás ugyanaz).


 

Elérhetőségeink
Email: info@popeyelesko.hu

Laci: 20/9410429
Marcsi: 30/9579495


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz