A pályák

Forni nem nagy síközpont a maga 16 kilométeres pályarendszerével de…

Ez az a hely ahol úgy lehet sokszor 9 kilométert lesiklani széles és gyönyörűen kezelt pályákon, hogy közben emberrel nem vagy csak elvétve találkozik.

Ez az a hely ahol decembertől márciusig száz százalékosan hóbiztosak a pályák, hiszen a teljes rendszer hóágyúzható.

A sípályák a falu két oldalán helyezkednek el. Egyik oldalon a kezdők pályái. A százötven méter szintkülönbségű széles réten egy darab háromüléses, egy darab húzós és két darab mozgójárda szolgálja ki a sízőket a létező legkönnyebb pályától a könnyű pirosig sokféle nehézségi fokkal. Videofelvétel a pályáról itt:

A másik oldalon 910 méterről 1460-ra visz fel egy négyüléses gyorslift. Innen egy másik 1740-re, majd egy harmadik 2060-ra visz. Ez így látszólag csak három pálya, ám a legfelsőnek két ága a középsőnek 3x2 alap lecsúszási variációja van és még néhány átkötő ösvény további variációt kínál.

A pályarendszerről készült film:

Akinek mindez nem elég: bérletünk az egy órányi autózással megközelíthető Ravasclettóra is érvényes ahol további 34 km lesiklási lehetőség várja utasainkat.

Cortina d'Ampezzo szintén egy órányi autózásra van. Ide nem érvényes a fornis bérlet, ott külön kell váltani, azonban az egykori olimpiai helyszín 105 pályájának 170 kilométeres összes hossza a Dolomitok gyönyörű katlanjában páratlan sízési élményt biztosít.

Időnként csinálunk kirándulásokat a Gran Guerra és a Sella Ronda körre, ezekről a programoknál olvashatsz.