popeylesko

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Softrafting
Ismertető
Óriási gumicsónakokban evezünk le Újpesttől Kelenföldig. A közel kétórás út során utasaink szakképzett kormányos által vezetett hajókban csodálhatják meg a főváros panorámáját, és hallanak hozzá igazi urbánus legendákat. A hajókat képtelenség felborítani és kiesni belőle is nagyon nehéz, tökéletes tehát a biztonság. Ahogy mondani szokás : gyereket, kutyát, nagymamát is hozni lehet. Ideális az egyéni utazáson kívül osztálykirándulásra, céges bulira, legény-, vagy leánybúcsúra, családi rendezvényre, de volt már a Dunán 65 fős lakodalmas menetünk is 3 és 70 év közötti utasokkal.

Mikor?
→ 2016 július 15. 18.30
→ 2016 augusztus 5. 18.30
Legalább 7 utas jelentkezése esetén bármikor indítunk különjárati hajót vagy hajókat.


Milyen szolgáltatással?
Hajóbérlés kormányossal, mentőmellény védőfelszereléssel, neoprén cipővel.


Részletes program

A softrafting Budapesten egy kb 2 órás túra, amelyben hatalmas 11 személyes gumicsónakokkal utaztatjuk az utasokat Újpesttől Kelenföldig és közben történeteket mesélünk a városról.
A rajt az Újpesti öbölben történik, ahol a Dunára kievezés előtt gyakorló evezést vezényelnek a kormányosok. Megközelítés : 3-as METRO Gyöngyösi úti megállójáig kell utazni, ez a Duna Plázánál van. A pláza melletti utca a meder utca ami a Marina partig visz ki. Itt egy gyalogos híd visz át a Népszigetre, a Meder utca pont ehhez a hídhoz visz. A híd előtti kis téren van a találkozóhely.
A hajózás teljesen veszélytelen az utasítások betartásával a hajóból kiesni gyakorlatilag lehetetlen, a hajót szakképzett kormányos vezeti, a felborulás lehetősége kizárt. Biztonsági követelményként valamennyi utasra mentőmellényt adunk.
A hajózáshoz korábban szerzett evezni tudás nem szükséges az úszni tudás — tekintettel a szigorú biztonsági előírásokra- sem alapkövetelmény.
A hajók vadvízi raftinghajók, a hajók aljában a kifolyóknál pár centis víz lehetséges, ezért az utasoknak neoprén cipőt adunk ( ezeket minden hajózás után fertőtlenítjük ) Ha az utas úgy dönt, hogy saját bevizezhető lábbelit ( rossz tornacipőt, szandált, strandcipőt stb. hoz a túrára természetesen megteheti ) Strandpapucs is megfelelő lehet, de a hajózás végén a kövekre történő esetleges kilépésnél nem praktikus. Az utasok lábbelijeit vagy vízhatlan csomagolásban maga a hajó, vagy a szállító gépkocsi viszi a célig.
Az utasok öltözéke: hosszú nadrág csak az esetben ajánlott, ha a szárát fel tudják tűrni. Hölgyeknek a harisnya nem ajánlott, egyébként az időjárásnak megfelelő viselet. Fontos, hogy erős napsütés esetén legyen fejfedőnk ( szalmakalap, kendő, baseball sapka stb. ) Érdemes a hajóba ivóvizet hozni. Szintén fontos erős napsütés esetén a naptej használata.
Az utasok a beöltöztetés és a biztonsági oktatás miatt a vízre szállásra kiírt időpont előtt fél órával kötelesek a rajthelynél megjelenni. A rajthelyen kellemes az időtöltés, grillezéssel a céltorony büfé teraszán.
www.celtorony.hu vagy www.facebook.com/celtorony ahol hideg üdítőkkel , isteni zsíros kenyérrel grillételekkel csillapíthatjátok éhségeteket vagy szomjatokat, de ha megrendelitek külön grillpartit is csinálnak a tiszteletetekre.
Az indulás után egészségügyi vagy egyéb probléma esetén két helyen van mód a hajó elhagyására. A Margitsziget déli végénél és az Erzsébet hídnál az Ördög-árok után.
A céltól a belváros könnyen elérhető, leginkább az 1-es villamos és Metro, vagy kb 600 méteres séta után a 4-es és 6-os villamossal.

Mi is az a softrafting ?


Még a kilencvenes évek elején történt. Vadonatúj rafthajóinkkal jártuk Európa vadvizeit és egyik túránkon egy a családtagjait elkísérő , a raftingtól félő hölgy azt mondta :-” Ebbe én is beülnék, ha valahol sima vízen menne és lenne látnivaló „
A mondat szöget ütött a fejembe. Nosza próbáljuk ki. Akkori túravezetőm Deák Feri megdumált néhány gyereket a gimnáziumából, én hívtam hozzá kisgyerekekkel családtagokat, ismerősöket és végiglapátoltuk a Duna budapesti szakaszát. Éreztük, hogy valami jó dologba csöppentünk bele amit akkor és ott softraftingnak neveztünk el. Ennek képgalériáját ITT láthatod
Már akkor gondolkodtunk, hogy ezt is fel kellene extrémsportos programunkba venni, de a vadvízi túrák akkor élték a magyar utasok között virágkorukat, le volt kötve a hajókapacitás és amúgy is úgy gondoltuk : csak tömegesítve érdemes csinálni, egy-egy hajóval nem.
2011-ben adódott a lehetőség, hogy az OTP Travelhez csatlakozva invesztálhattunk a mániánkba. És az ötlet sikert aratott. Sorra kapjuk a megrendeléseket a német, osztrák, holland diákcsoportoktól, munkahelyi közösségektől de egyre több magyar csoporttól is. Nem is csoda, hiszen ezekből a hajókból kiesni csak nagy bravúr árán lehet, felborítani lehetetlen és különben is :  szakképzett kormányosaink nagyon értik a dolgukat. Hogy milyen  a softrafting túra, arról filmet láthatsz ITT.

Időközben Zalába költöztünk,és rájöttünk, hogy közvetlen lakókörnyezetünkben a Keszthelyi öböl ideális a softraftingra. A reggeli órák is alkalmasak, de késő délután, amikor lesimul a víz, elcsendesedik a strandok zsivaja, a lemenő nap fényében nagy élmény egy ilyen csónakázás az öbölben.. Erről képeket ITT láthatsz.
Találtunk softraftingra alkalmas folyórészeket Európában több helyen és tervezzük, hogy 1-2 napos társasutazással szervezünk majd ide túrákat, és csoportokat baráti társaságokat különjárati programmal viszünk itt vízre.


Mindehhez kívánok jó időt, jó vizet , remek szórakozást


Leskó László
a softrafting ötletgazdája


 

Elérhetőségeink
Email: info@popeyelesko.hu
Laci: 20/9410429
Marcsi: 30/9579495


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz