popeylesko

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Vils-Naab

kerékpártúrák > Túráink


Nyárbúcsúztató Kerékpártúra
Vils-Naab 2020 augusztus 15-20

2020-ban augusztus 20-a nem kapcsolódik a hétvégéhez. Úgy gondoltuk, hogy egy hatnapos kerékpáros programmal búcsúztatjuk a nyarat és találtunk egy különleges útvonalat. Két kis folyó és a Duna bájos völgyeiben kerékpározunk majd.


Részvételi díj : 56.000 Ft + táborhelyek költségei. A táborhelyek campingek, illetve komfortos sátorhelyek ( zuhany, wc ), díja kb 10-12 € éjszakánként ( 5 éjszaka ) Természetesen bárki foglalhat a booking.com-on, vagy más módon szállást, amennyiben az a táborhelyeinktől nincs 10 kilométernél messzebbre a csomagjait díjmentesen odaszállítjuk.
Vállalt szolgáltatás : Oda-vissza utazás, kerékpárok szállítása , ügyeletes gépkocsi, térképek, túrainformációk.
Bérelhető kerékpár a túra időtartamára : 6.000 Ft


 

1. nap :
Elutazás Riedenbe, Rieden  kisváros a Vils partján, nevezetessége a Schlossberg kastély. Délután itt kerékpározunk és a kastélyt is megtekinthetjük.

2. nap :
Felkerékpározunk a 26 km-re fekvő  Ambergbe. A barokk kisváros megtekintése után ugyanazon az úton a Vils folyó völgyében térünk vissza Riedenbe.

3. nap :
Rieden- Kallmünz
Teublitz 22 km kerekezés vár ránk  a Vils mentén, majd  majd felkerékpározunk 13 kilométert a Naab völgyében  Teublitzba.
4. nap:
Teublitz a Naab folyó partján található. A mai kerékpározásunk  első része szintén Kallmünzig történik szintén  a Naab folyó völgyében Ez 13 km, majd tovább tekerünk a Pielenhofeni táborig

5.nap :
Ez egy könnyű nap lesz. 12 kilométer kerekezés után érjük el a Dunát, majd további 8 kilométert hajtva Regensburgot. Érdemes feltekerni a Kelheimi szorosig és a weltenburgi kolostorban  megkóstolni a barátok házi főzésű sörét. Az estét már a történelmi városban töltjük.

6. nap:
Először a Duna-völgyi kerékpárúton bringázunk Bach an der Donauig. Ez körülbelül 25 kilométer, a környék bortermelésének központja, a bájos falu tele van hangulatos borozókkal, borbárokkal, büféként is működő pincékkel. Ebédünket akár itt is elkölthetjük, de sietnünk kell, mert vissza kell 12 kilométernyit tekerni. Végcél a Walhalla a germán temetkezési mítosz temploma. A hegyen álló görög stílusú építményben Németország leghíresebb halottainak mellszobrát vagy tábláját helyezték el. Ennek megtekintése után utazunk vissza Budapestre.


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz