Softrafting-Átevezés Budapesten

Ismertető

Óriási gumicsónakokban evezünk le Újpesttől Kelenföldig. A közel kétórás út során utasaink szakképzett kormányos által vezetett hajókban csodálhatják meg a főváros panorámáját, és hallanak hozzá igazi urbánus legendákat. A hajókat képtelenség felborítani és kiesni belőle is nagyon nehéz, tökéletes tehát a biztonság. Ahogy mondani szokás : gyereket, kutyát, nagymamát is hozni lehet. Ideális az egyéni utazáson kívül osztálykirándulásra, céges bulira, legény-, vagy leánybúcsúra, családi rendezvényre, de volt már a Dunán 65 fős lakodalmas menetünk is 3 és 70 év közötti utasokkal.

Mikor?

  • → 2016 július 15. 18.30
  • → 2016 augusztus 5. 18.30
  • Legalább 7 utas jelentkezése esetén bármikor indítunk különjárati hajót vagy hajókat.

Milyen szolgáltatással?

Hajóbérlés kormányossal, mentőmellény védőfelszereléssel, neoprén cipővel.

Részletes program

A softrafting Budapesten egy kb 2 órás túra, amelyben hatalmas 11 személyes gumicsónakokkal utaztatjuk az utasokat Újpesttől Kelenföldig és közben történeteket mesélünk a városról.
A rajt az Újpesti öbölben történik, ahol a Dunára kievezés előtt gyakorló evezést vezényelnek a kormányosok. Megközelítés : 3-as METRO Gyöngyösi úti megállójáig kell utazni, ez a Duna Plázánál van. A pláza melletti utca a meder utca ami a Marina partig visz ki. Itt egy gyalogos híd visz át a Népszigetre, a Meder utca pont ehhez a hídhoz visz. A híd előtti kis téren van a találkozóhely.
A hajózás teljesen veszélytelen az utasítások betartásával a hajóból kiesni gyakorlatilag lehetetlen, a hajót szakképzett kormányos vezeti, a felborulás lehetősége kizárt. Biztonsági követelményként valamennyi utasra mentőmellényt adunk.
A hajózáshoz korábban szerzett evezni tudás nem szükséges az úszni tudás — tekintettel a szigorú biztonsági előírásokra- sem alapkövetelmény.
A hajók vadvízi raftinghajók, a hajók aljában a kifolyóknál pár centis víz lehetséges, ezért az utasoknak neoprén cipőt adunk ( ezeket minden hajózás után fertőtlenítjük ) Ha az utas úgy dönt, hogy saját bevizezhető lábbelit ( rossz tornacipőt, szandált, strandcipőt stb. hoz a túrára természetesen megteheti ) Strandpapucs is megfelelő lehet, de a hajózás végén a kövekre történő esetleges kilépésnél nem praktikus. Az utasok lábbelijeit vagy vízhatlan csomagolásban maga a hajó, vagy a szállító gépkocsi viszi a célig.

Az utasok öltözéke: hosszú nadrág csak az esetben ajánlott, ha a szárát fel tudják tűrni. Hölgyeknek a harisnya nem ajánlott, egyébként az időjárásnak megfelelő viselet. Fontos, hogy erős napsütés esetén legyen fejfedőnk ( szalmakalap, kendő, baseball sapka stb. ) Érdemes a hajóba ivóvizet hozni. Szintén fontos erős napsütés esetén a naptej használata.
Az utasok a beöltöztetés és a biztonsági oktatás miatt a vízre szállásra kiírt időpont előtt fél órával kötelesek a rajthelynél megjelenni. A rajthelyen kellemes az időtöltés, grillezéssel a céltorony büfé teraszán. www.celtorony.hu vagy www.facebook.com/celtorony ahol hideg üdítőkkel , isteni zsíros kenyérrel grillételekkel csillapíthatjátok éhségeteket vagy szomjatokat, de ha megrendelitek külön grillpartit is csinálnak a tiszteletetekre.

Az indulás után egészségügyi vagy egyéb probléma esetén két helyen van mód a hajó elhagyására. A Margitsziget déli végénél és az Erzsébet hídnál az Ördög-árok után.
A céltól a belváros könnyen elérhető, leginkább az 1-es villamos és Metro, vagy kb 600 méteres séta után a 4-es és 6-os villamossal.