Popeye Kalandtúrák e-mailinfo@popeyelesko.hu Popeye Kalandtúrák telefon+36 (20) 941-0429, +36 (30) 957-9495

Kerékpárúra a Millenium vasút mentén

Indulási időpontok:
2022. április 15.
2022. szeptember 10.
Túra időtartama: 3 nap

Több mint 12 éve már, hogy felfedeztük. Azóta 41 túrát csináltunk ide több mint 800 emberrel tekertük végig és még mindenki tele szájjal vigyorogva csillogó szemmel tért vissza róla, ami nem is csoda, mert ez a páratlan kerékpáros útvonal az európai TOP 5-ben van.

A XIX század elején amikor az Osztrák-Magyar Monarchia még az Adriáig tartott a mai Szlovénia és Olaszország területén is volt „ tulajdonjoga” a „császári és királyi „ magyar vasúttársaságnak. A régi pálya a múlt század hatvanas éveitől nem felelt meg a mai kor követelményeinek, újat építettek és az elmúlt évtizedekben a régi pályát parádés kerékpárúttá alakították át.

Korabeli viaduktokon, alagutakon keresztül vivő tükörsima kerékpárutakon ereszkedhetünk egykori vasútállomások és bakterházak között, a hegytetőkön gyakorta nyáron is hó ragyog, a csodás völgyekben zöld folyók kanyarognak. Ráadásul úgy találtuk ki a programot, hogy az út 90 %-a lejtőn lefele halad

Tekintsd meg a túra filmjét a neten itt :

1. nap: Találkozás 13 órakor Kranjska Gorában. Kerékpározás Tarvisioig ami kevesebb mint 20 kilométer lenne, de mi beiktatunk egy kb 6 km-es kerülőt a csodálatos Fusinei tavakig. Szállás Tarvisioban de a sofőröket visszaszállítjuk a gépkocsikhoz és elhozzuk azokat az esti órákban.

Millennium vasútvonal kalandtúra2. nap: Tarvisiótól Moggióig kerékpározunk, és reggel levisszük a célba az autókat. Előbb 24 kilométer után az egykori Monarchia határon Pontebbánál tartunk pihenőt. Ezt követi az út legfantasztikusabb szakasz Chiusefortéig további 14 km. Itt van az egyik legfantasztikusabban átalakított egykori állomás ami mára kis múzeummal, restivel nyugágyaival csodás kerékpáros pihenő. Akinek még van kedve tovább kerekezni, azt várja Az utolsó mintegy 10 kilométeres szakasz Moggióig, és útközben megtekinthet egy remek állapotban maradt I. világháborús erődöt is.

3. nap: előre visszük korán reggel a gépkocsikat Villachig, mert itt lesz a túra végcélja, de akinek további kilométerhiánya lesz az még leugorhat az Ossiacher See partjára is.

Részvételi díj :
a, saját kerékpárral és saját gépkocsival utazva, a kerékpárt egyénileg szállítva: 42.900 Ft
b, egyéni utazás de a kerékpárokat mi szállítjuk ki: 47.900 Ft
c, általunk történő utaztatással: 64.900 Ft
Eszközbérlés 3 napra: kerékpár 7.500 Ft, E-bike 18.900 Ft

Időpontok: 2022. április 15-17 és szeptember 10-12.

A részvételi díj tartalmazza továbbá a túravezetést, térképeket és egyéb információkat, 2 éjszaka szállást 3 *-os hotelben reggelivel, transzfereket a velünk utazóknak és helyi transzfereket a gépkocsi vezetőknek.