Popeye Kalandtúrák e-mailinfo@popeyelesko.hu Popeye Kalandtúrák telefon+36 (20) 941-0429, +36 (30) 957-9495

Mesél a bécsi erdő - kerékpártúra

Indulási időpont: 2024. augusztus 31.
Túra időtartama: 2 nap

Kerékpártúrák, Luxembourg, StrassbourgKellemes hétvégi túrát ajánlunk azoknak akik egy kerékpáros hétvégén akarnak kikapcsolódni, kiszakadni a monoton unalmas hétköznapokból.

Részletes program

Melkben találkozunk az első napon. Délelőtt a barokk kolostoráról híres kisvárost látogatjuk meg, majd az osztrák Dunakanyart a Wachaut kerékpározzuk végig Kremsig. A Dunakanyar kifejezés nem helytálló egy 40 kilométeres szakaszról van szó amely számos kanyart foglal magában egy fantasztikus völgyben. A Duna mellett parádés a kerékpárút, jobbra a Duna szalagja, két oldalt hegyek, lovagvárak fantasztikus falvak és városkák, múzeumok , kocsmák és vendéglők színesítik utunkat.

Az út végén a gépkocsivezetőket visszaszállítjuk a járművükért.

Szállást Krems és Tulln között a bookingon mindenki egyénileg foglal magának. Várható szállásköltség : 25-40 € között.

A második napon Mayerlingeben találkozunk a híres kolostor előtt. A mai kolostor helyén egykor egy vadászház állt. Itt lett öngyilkos Rudolf trónörökös szerelmével Vetsera Máriával. A legújabb kutatások szerint Rudolf ölt, majd öngyilkos lett, de ez már sosem derül ki teljes bizonyossággal. A kolostor oltárát pont az egykori ágy, ( melyen a holttesteket megtalálták ) helyére építették. Itt tekinthetjük meg a megszálló szovjet katonák által felfeszített bárónői koporsót is és dokumentumokat a korból.

Mielőtt elindulnánk Badenig tartó kerekezésre ( kb 25 km ) egy rövid 6 kilométeres fakultatív utat is megtehetünk a heiligenkurzi temetőig, ahol Vetsera Mária helyreállított sírját is meglátogathatjuk. A fiatal kurtizán együtt élt a trónörökössel ezért névleg ugyan bárónői rangot kapott de nem látták őket szívesen a császári udvarban , ezért is lettek „ száműzve „ Mayerlingbe.

Azért, hogy a Habsburg házi tematikánk megmaradjon, a cél Badenben Schratt Katalin egykori házánál lesz. Hogy ki volt ő ? Ferenc József egykori szeretője, akit maga Sissy azaz a felesége Erzsébet királyné szervezett neki házasságuk vége felé.

Részvételi díj egyéni utazással: 29.000.-Ft, amely magába foglalja a túraszervezést, tartalék kerékpárt, szervízkocsit, kétszeri sofőrtranszfert, térképet, túravezetést.

- Bérelhető kerékpár 2 napra 9.500 Ft, E-bike: 16.000 Ft oda-vissza kiszállítással

- Mikrobuszos utazás oda-vissza kerékpár kiszállítással : 29.000 Ft

- Kerékpárok oda-vissza szállítása : 5.000 Ft

Bécsi erdő kerékpártúra Bécsi erdő kerékpártúra 2