Popeye Kalandtúrák e-mailinfo@popeyelesko.hu Popeye Kalandtúrák telefon+36 (20) 941-0429, +36 (30) 957-9495

E -bike próbatúra

Akik úgy gondolják az E-bike afféle villannyal menő segédmotor azok tévednek. Az E-bike-ot ugyanis kell tekerni. Csak éppen könnyűvé teszi az emelkedők leküzdését, és könnyen biztosít nagy átlagsebességet köszönhetően az elektromotoros vezérlésnek.
Magyarországon még keveseknek van ilyen járműve, még viszonylag húzós az ára. Nálunk a túrákra már bérelhető és állandó hétvégi programjainkon bárki ki is próbálhatja baráti áron.

Minden szombaton és vasárnap túrákat indítunk a keszthelyi vasútállomás, illetve a buszpályaudvar közeléből.

Szombat 11 órakor  indul a Kis-Balaton túránk. Keszthely-Balatonszentgyörgy-Vörs útvonalon érünk el a magyaródi bivajrezervátumba. Itt egy rövid pikniket tartunk . A rezervátum után  után a kányavári sziget  ( étkezési lehetőség ) majd a madárvárta érintésével a zalavári tájházhoz érkezünk. A tájház megtekintését követően a Zala folyó mellett tekerünk Szentgyörgyvárig. Alsópáhokra a hegyen keresztül egy  nagyon szép úton jutunk át, majd  Hévizen keresztül érkezünk vissza Keszthelyre. Kb 5 órás túra 58 km kerékpározással
A túra részvételi díja 10.900  Ft, amely magában foglalja az E-bike bérlését, túravezetést, rezervátum és tájház belépést, pikniket, szervízkocsit.

Vasárnap reggel fél 10-kor startolunk, úticélunk a Keszthelyi -hegység. Gyenesdiás határában kapaszkodunk fel a természetvédelmi területre. Büdöskút puszta után ereszkedünk le Balatongyörökre ahol egy pikniket tartunk. A vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolnához, amit egykor 40 szerencsésen megmenekült halász építtetett, még feltekerünk ,  és a balatoni kerékpárúton térünk vissza keszthelyre. A kb 30 kilométeres túra nagyjából 3 órát vesz igénybe.
A túra részvételi díja 9.300 Ft . Tartalmazza az E-bike bérlést, túravezetést, pikniket és szervízkocsit.