Popeye Kalandtúrák e-mailinfo@popeyelesko.hu Popeye Kalandtúrák telefon+36 (20) 941-0429, +36 (30) 957-9495

Kerékpáros kalandhétvége Zalában

Hétvégi túrák, térképHosszú hétvégére várjuk utasainkat ahol három nap alatt három általunk szervezett kaland-, és egy szabadidős programon vesznek részt a mi szervezésünkben , de a hely adta lehetőséget kihasználva további számos lehetőséget talál közvetlen környékünkön nem messze Hévíztől és a Balatontól. Családoknak ajánljuk első sorban de egyéni utasokat is szívesen látunk.

Természetesen tudjuk, hogy a COVID kissé átírta a szokásos bonyolítást, azonban mind a szállásnál ( színvonalas 2,4,6 személyes apartmanok ) mind az étkezésnél mind a kalandprogramoknál ezekre felkészültünk. Zalaszentlászlóra hívunk benneteket egy csendes kis faluba amely szerényen bújik meg a zalai dombok között. Igen gyermekbarát szálláshely, szobánként TV-vel és ingyenes wifivel.

Vendégeink csütörtökön este a vacsorára érkeznek meg és vasárnap délután távoznak, de a vakáció éjszakánként és fejenként 3.900 Ft/fő áron akár meg is hosszabbítható. Aki a programok között aktív pihenéssel akarja tölteni az idejét , annak kedvezményesen, napi 2.000 Ft áron a szállásra szállítva tudunk kerékpárt bérbe adni. A környékbeli termelők és szolgáltatók is kedvezményeket biztosítanak vendégeinknek. Az aktuális listát a program kezdésekor mindig átadjuk utasainknak.

Kalandprogramok:

1, E-bike túra a Keszthelyi hegységben

Az E-bike olyan kerékpár amivel könnyedén lehet megmászni olyan emelkedőket is amiket hagyományos kerékpárral csak a profik tudnak meghódítani. Kellemessé és könnyűvé teszi a kerékpározást, bár tekerni itt is kell, de éppen ez adja a túra élvezetét. Köveskút-Nemeskoppány -Hévíz-Keszthely útvonalon haladunk, a város szélén Gyenesdiás előtt kapaszkodunk fel a Keszthelyi hegységbe. Végigtekerünk a gerincen majd hosszan ereszkedünk Balatongyörökig. Útközben tartunk egy kis pikniket, majd a balatoni kerékpárúton térünk vissza Keszthelyre, ahonnan a már ismert úton térünk vissza Zalaszentlászlóra. Az E-bike-okat mi biztosítjuk a túra időtartamára.

2, Softrafting a Balatonon

Késő délutánonként ha a nagy víz „ lesimul egy körülbelül kétórás csónakázásra visszük vendégeinket. Óriási 10 + 1 személyes gumicsónakokkal megyünk a vízre. Ezeket a hajókat lehetetlen felborítani és kiesni belőle is nagyon nehéz. Gyakorlott kormányosok vezetik és ahogy mondani szoktuk: gyereket, kutyát, nagymamát - azaz bárkit- biztonsággal beültethetünk. A Yacht klub kikötőjéből indulunk megkerüljük a mólót és kikötünk egy kis piknikre a Helikon szigeten , majd visszaevezünk a Yacht klubhoz. Minden vendégünknek természetesen mentőmellényt is adunk valamint egy strandcipőt, hogy a ki –, és beszállásoknál sem károsodjon senki lábbelije.

3, Gyalogtúra a Bazalt utcához

Utasainkat Vindornyaszőlősre szállítjuk és túravezetőnk Nagygörbőre kalauzolja egy igen látványos ösvényen. „Zala megye csodája” – így is hivatkoznak a Vindornyaszőlős melletti Kovácsi-hegy 200 méter hosszú szurdokára, a Bazalt utcára, ahol sötét hasadékok, legendák övezte barlangok, hatalmas bazaltoszlopok között vezet az út. Van valami ebben a tájban, amitől a szavunk is elakad, és akaratlanul is a hátunk mögé nézünk. A nem túl nagy szintkülönbségű túra végén Pali híres bajor kocsmájában igazi bajor sör és snack vár bennünket ( a gyermekek és az absztinensek finom limonádét kapnak , természetesen a túra díja ezt is magában foglalja ) . A helyről bővebbet itt olvashatsz : https://folyekonykenyer.blog.hu/2010/12/08/nyirlaki_dino_es_a_bajor_sormester

3, E-bike túra a Keszthelyi hegységben

Hétvégi túrák, erdei útAz E-bike olyan kerékpár amivel könnyedén lehet megmászni olyan emelkedőket is amiket hagyományos kerékpárral csak a profik tudnak meghódítani. Kellemessé és könnyűvé teszi a kerékpározást, bár tekerni itt is kell, de éppen ez adja a túra élvezetét. Köveskút-Nemeskoppány -Hévíz-Keszthely útvonalon haladunk, a város szélén Gyenesdiás előtt kapaszkodunk fel a Keszthelyi hegységbe. Végigtekerünk a gerincen majd hosszan ereszkedünk Balatongyörökig. Útközben tartunk egy kis pikniket, majd a balatoni kerékpárúton térünk vissza Keszthelyre, ahonnan a már ismert úton térünk vissza Zalaszentlászlóra. Az E-bike-okat mi biztosítjuk a túra időtartamára.

És egy ráadás program: egy bármelyik nap felhasználható belépőjegyet adunk a közeli zalacsányi Villa-park welness részlegébe ( uszoda, sauna, nedves gőz, jacuzzi , pihenőhelyiség).

Időpontok: május 13-16, jún 17-20, aug 12-15

Részvételi díj: 47.900.-Ft
amely a fenti programok mellett magába foglalja az adott kistermelői és szolgáltatói kedvezményeket , három éjszaka szállást színvonalas teljesen felszerelt apartmanokban félpanziós ellátással, transzfereket.

4, Túra a Millenniumi vasútvonalon

Millenniumi túra útvonala a vasútvonalonEgy olyan túráról van szó, amely nem megerőltető, ugyanakkor látványos és rendkívül élménygazdag. Az egykori vasúti pályán kialakított pazar kerékpárút alagutakon és viaduktokon keresztül régi vasútállomások és bakterházak között a hegyoldalba vésve kanyarog. Fenn havas csúcsok, kék ég, lenn a zöldellő völgy.

További részletek