Popeye Kalandtúrák e-mailinfo@popeyelesko.hu Popeye Kalandtúrák telefon+36 (20) 941-0429, +36 (30) 957-9495

Loire völgyi kerékpártúra

Kerékpártúra indulási időpontjai:
2023. június 27.
Túra időtartama: 8 nap

Kerékpártúra, Loire völgyben

30 éve csináltuk az első Loire-völgyi kerékpártúránkat, amit számos nagyon sikeres követett. Csak saccolni tudjuk: nagyjából 60-70-szer jártuk végig a mesés tájat.
Most nosztalgiából újra végigtekerjük, no és azért is mert sokan kérték. Kicsit másképp mint korábban -mert hát haladni kell a korral is.

Például nem mi szervezzük a ki és vissza repülőutat, hanem mindenki magának. Így akár a túra előtt akár a túra után mindenki maga határozza meg a Párizsban töltött napok számát. Viszont a kerékpárokat és gyakorlatilag minden csomagot kiszállítunk, ezáltal rendkívül olcsón lehet repülőjegyet vásárolni.
A vasúti jegyeket  (Párizs-Orlean és Tours-Párizs) megvesszük, igyekszünk csoportkedvezményt kiharconi , de ennek ára nem szerepel a túra alapprogramjának árában.

Kerékpártúra program

Június 27: találkozás Párizsban, vasúton utazás Orleansba.
Június 28: kerékpározás Chateauneuf sur Loire kastélyáig, valamint Orleans nevezetességeinek megtekintése a visszakerékpározás után.
Június 29: kerékpározás  Bloisba (60 km), útközben Meung Sur Loire kastélyának megtekintése.
Június 30: Blois-ban maradunk, a mai úticél Chambord, de aki úgy gondolja, Cheverney (vadászkutya kiállítás a kastélyában) is útba ejthető. Este Blois nevezetességeinek megtekintése.
Július 1: Toursba kerékpározunk, útba ejtjük Chaumont és Amboise kastélyát.
Július 2: ezen a napon is Toursban maradunk de fenséges kirándulást teszünk a Cher völgyében, úticélunk pedig a mosolygós Chennenceaux, a vízre épült kastély.
Július 3: még mindig Toursban vagyunk, ma a 45 kilométerre levő Csipkerózsika kastély, Ussé az úti cél. Ez természetesen oda-vissza hosszú lenne, ezért visszafelé Langeaisból Toursba beszállítjuk azokat akiknek ez már nagyon megterhelő lenne. A Langeais-i kastély is nagyon érdekes.
Július 4  Utazás Párizsba.

A mikrobusszal jövők odafelé egy nappal korábban indulnak, az utolsó napot ők is Párizsban töltik. Éjfélkor indulnak hazafelé. Visszafelé is - csakúgy mint odafelé -, tranzitszállás van útközben.

Loire völgyi kerékpártúra árRészvételi díj: 279.000 Ft
plusz az utazás. A részvételi díj tartalmazza a csomagok és kerékpárok kiszállítását, a 9 szállást panziókban, hotelekben, fizetővendég szobákban, túravezetést, térképeket, az út szervezését.

Loire völgyi kisbuszos árA velünk kisbusszal utazók útiköltség díja: 45.000 Ft

Loire völgyi e-bike túra árE-Bike az útra: 20.000 Ft

Loire völgyi túrakerékpár bérlés árTúrakerékpár bérkés: 8.000 Ft

A túra minimális létszáma 10 fő, a túrára 50.000 Ft foglaló befizetésével lehet jelentkezni.

Kerékpártúra, Loire völgy 1 Kerékpártúra, Loire völgy 2 Kerékpártúra, Loire völgy 3