Popeye Kalandtúrák e-mailinfo@popeyelesko.hu Popeye Kalandtúrák telefon+36 (20) 941-0429, +36 (30) 957-9495

Kerékpáros túra az Őrségben

Kerékpártúra indulási időpontjai:
2023. április 21.
Túra időtartama: 3 nap

Kerékpártúra az Őrségben

Ha különleges tájra vágysz, gyere velünk ezen a hétvégén. Persze az Örség amúgy is titokzatos, de mi most egy keveset járt részét fedezzük fel.

Bázakerettye: sokan csak azt tudják van ilyen nevű település, de azt nem merre van. Nos az Őrség legeldugottabb sarkában A legidősebb korosztálynak azonban rémlik valami.

A Rákosi rendszer kezdeti éveiben nagy reménységünk volt a zalai olajmező. Ennek központja volt Bázakerettye az amerikai szakemberek elsőszámú bázisa. Rengeteg emlék visz vissza abba a világba. Az olaj kevés volt, a rendszer szabotázst kiáltott, embereket börtönöztek be, elűzték a külföldieket.

Viszont a hely nagyon szép és izgalmas környezetben található.

Kerékpártúra programja

  1. nap április 21 : érkezés az apartmanokhoz a délutáni órákban. Aki igényli egy nappal korábban is jöhet, ennek 8.000 Ft/fő szállásköltség felára van. Az első napon bográcsos vacsorára van lehetőség. A vasúton érkezőkért Nagykanizsára megyünk.
  2. nap április 22 : a magyar olajipar emlékeinek megtekintése után kerékpározás a szlovéniai Lendvára és egy másik úton vissza. Este grillparti.
  3. nap április 23 : ezen a napon a friss uniós szomszédainkat, Horvátországot látogatjuk meg. Letenye-Perlak-Murakeresztúr az útvonal, itt lépünk vissza magyar területre, innen visszük a vasúton utazókat a nagykanizsai pályaudvarra és segítjük az autósokat a bázakerettyei visszajutásban.

Kerékpártúra az Őrségben árRészvételi díj: 28.000.-Ft,
ami tartalmazza a szállást apartmanokban, a programszervezést, a segítő gépkocsit, térképeket, a vasúton érkezőknek a nagykanizsai transzfert.

Fakultatív bográcsozás árFakultatívan fizethető a bográcsos vacsora sörrel vagy üdítővel: 3.500 Ft

Grillparti árFakultatívan fizethető grillparti, szintén sörrel vagy üdítővel: 4.900 Ft

A túrára E-bike 12.000 Ft -ért, túrakerékpár 7.000 Ft -ért bérelhető.

Kerékpártúra, Őrség 1 Kerékpártúra, Őrség 2 Kerékpártúra, Őrség 3