Popeye Kalandtúrák e-mailinfo@popeyelesko.hu Popeye Kalandtúrák telefon+36 (20) 941-0429, +36 (30) 957-9495

Hétvégi E-bike és kerékpáros programok

Keszthelyi turisztikai programok

Szombat

Hétvégi túrák, térképKis Balaton Keszthelytől a délelőtti órákban indulva a Balaton nyugati partján kerékpározunk Balatonszentgyörgyön és Vörsön keresztül. Elérjük a Kis Balaton nádvidékét , felmegyünk a kilátóba , felkeressük a balatonmagyaródi bivalyrezervátumot majd a nagy víztározó tónál a kányavári szigetet. Gyönyörködünk az őstermészet szépségében, piknikelünk, aki étkezni szeretne erre itt van lehetősége. Ezek után megnézzük a hídvégpusztai Zala kifolyót és a szénégető boksákat, majd a tóparti bringaúton továbbhaladva megtekintjük a zalavári tájházat és a látogatóközpontnál levő ókori recéskúti bazilika romot és a Cirill-Metőd emlékművet. Később a Zala mentén bringázunk Szentgyörgyvárig, majd egy nagyon szép erdei úton át érjük el Alsópáhokot utána Hévízt és innen újra kerékpárút következik a keszthelyi célig. ( kb. 58 km, 5 óra )

Részvételi díj: 10.900.-Ft

Indulás Keszthelyről Szombat reggel 10.30-kor

Vasárnap

A két túra közül mindig az egyik indul az aktuális kiírás alapján 9.30-kor

Keszthelyi -hegység Keszthelyi rajtot követően Gyenesdiás határában kapaszkodunk fel a keszthelyi hegységbe. A tetőt Büdöskútpusztánál érjük el, rövid pihenőt követően mintegy 8 kilométeres ereszkedés következik Balatongyörökig, ahol a pikniket tartjuk. Györöktől még átugrunk Edericsre , itt megnézzük az Afrika múzeumot, majd felmegyünk Vonyarcvashegynél a Szent-Mihály kápolnához ez hazánk egyetlen Halász kápolnája melyet a XVIII. Század végén emelt 40 Halász szerencsés megmenekülésük emlékére. Lélegzetelállítóan szép panorámája ez a Balatonnak. Innen a balatoni kerékpárúton térünk vissza Keszthelyre. ( kb. 32 km, 3 óra )

Részvételi díj: 9.300.-Ft

Keszthely-Szigliget-Badacsony

Először a szigligeti várat tekintjük meg és kerékpározunk át a várhegyen. Badacsonyban feltekerünk a Kisfaludy házig majd a hegy másik oldalán ereszkedünk le. Visszafelé Balatongyörökön a Kneipp féle élménysétányon dobjuk le a cipőinket és részesülünk speciális talpmasszázsban , majd a Keszthelyi hegység túraprogramnál ismertetett Szent Mihály kápolna következik a keszthelyi visszatérés előtt. (kb. 50 km, 5 óra )

Részvételi díj: 10.300.-Ft

A túrákhoz biztosítjuk

Kis-Balaton, kányavári sziget,  kifelé Kis-Balaton, Nagyrédei torony Kis-Balaton térkép